Naslovnica Novosti Novi vid transporta uz Box Liner za Mil-Trans iz Širokog Brijega

Novi vid transporta uz Box Liner za Mil-Trans iz Širokog Brijega

Kompanija Mil-Trans d.o.o. sa sjedištem u Širokom Brijegu je osnovana 1991. godine. Osnovna djelatnost kompanije je prevoz svih vrsta roba u međunarodnom saobraćaju. Najčešće relacije su za Skandinaviju i Italiju, ali i druge zemlje. Pored redovnog obavljaju i zbirni prevoz iz Bosne i Hercegovine za Švedsku i Norvešku kao i iz Norveške te Švedske za Bosnu i Hercegovinu. U voznom parku se nalaze vozne jedinice koje zadovoljavaju Euro 6 norme. Iz kompanije ponosno ističu tri osobine na koju njihovi klijenti mogu računati, a to su kvalitet, preciznost i tačnost.

Nedavno je Mil-Trans proširio svoj dijapazon usluga, pošto od sada nude i prevoz kontejnera zahvaljujući potpuno novoj poluprikolici Krone Box Liner, koja je rađena po specifikacijama gospodina Ivankovića. Poluprikolicu je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo koja već duži niz godina uspješno sarađuje sa Mil-Trans.Isporučeni Box Liner je namjenjen za prevoz kontjenera od 20 stopa te ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.150 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama. Vozilo je opremljeno sa 385/55 R22,5 premium gumama po izvoru fabrike i SAF osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Felge su aluminijske i sa poklopcima na maticama kako bi ukupna težina bila što manja, a izgled samog vozila što atraktivniji.

Vrijedi spomenuti i Wabco Premium sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti. kada govorimo o sigurnosti, za veću sigurnost pobrinut će se i bočni markeri te gumeni produžeci nazad, a sve urađeno u LED izvedbi. Zadnji kraj je prepoznatljiv po Hella svjetlima i LED lampicama za osvjetljenje registracije.

Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

april, 2018