Naslovnica Novosti Pet MAN Lion's Regio autobusa za Centrotrans Sarajevo

Pet MAN Lion's Regio autobusa za Centrotrans Sarajevo

Početkom septembra kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je isporučila pet autobusa MAN Lion's Regio kompaniji Centrotrans Sarajevo. Na ovaj način je nastavljena saradnja ove dvije kompanije, ali i obnova voznog parka Centrotransa na prigradskim linijama.

Ovo nisu prvi autobusi ovog tipa, pošto je prije par godina kupljen Lion's Regio L, troosovinska verzija, ali predstavljaju prve ovakve dvoosovinske autobuse u Centrotransu. Svi isporučeni autobusi su proizvedeni decembra 2005. godine, te imaju raspon kilometraže od 351.000 do 382.000 km. Snagu novim “Lavovima” daje dizelski motor snage 228 kW tj. 310 KS u kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem.

Ukupan kapacitet vozila sa vozačem je 82 putnika, od čega je 49 mjesta za sjedenje. Vozilo je opremljeno i sa retarderom, ABS sistemom, webasto grijanjem te frižiderom u prednjem dijelu vozila. Također, bitno je spomenuti i da vozilo ima značajan prtljažni prostor koji iznosi oko 5,6 m3. Prije puštanja u rad, vozila će se u radionicama prilagoditi bojama i natpisima koje koristi Centrotrans.

septembar, 2017.