Naslovnica Novosti Poseban Krone Mega Liner za TUI Transport

Poseban Krone Mega Liner za TUI Transport

Nakon što je sredinom mjeseca u kompaniju Frigošped Žepče stigla nova poluprikolica Krone Mega Liner, kraj prošle sedmice je označio dolazak još jedne poluprikolice, ali ovaj put u Busovaču. Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je ekskluzivni zastupnik njemačkog proizvođača priključnih vozila Krone za BiH, isporučila je novu poluprikolicu Krone Mega Liner kompaniji TUI transport iz Busovače.

TUI Transport se odlučio na kupovinu novog Mercedes-Benz Actros tegljača, pa je shodno tome donešena i odluka o nabavci nove poluprikolice. Tegljač je urađen po specifikaciji tegljača koji se rade za njemačku kompaniju Schober Transport GmbH. To znači da je vozilo napravljeno po svim EU standardima i da ima full opremu, koja podrazumijeva PPC sistem za manju potrošnju goriva i Stream kabinu.Što se tiče poluprikolice, ovo nije standardni Mega Liner model, pošto je u potpunosti urađen po specifikaciji kompanije TUI transport. Poluprikoloca ima tri različine vozne visine, što svakako daje veliku prednost pri utovaru, ali i vožnji. Pokreću je Krone osovine u kombinaciji sa ‎385/55 R 22.5 Continental gumama. Od ostale opreme vrijedi spomenuti jedan nosač za rezervni točak, dva sanduka za alat, podiznu prednju osovinu, protivpožarni aparat smješten na potpornim nogama i aluminijska zadnja vrata. Unutrašnjost je opremljena i sa četiri reda aluminijskih letvi.

Pored XL certifikata za sigurnost tereta, koji je standard za sve Krone poluprikolice, ova posjeduje i certifikat za prevoz pića. Ipak, ono po čemu se ovaj Mega Liner razlikuje od svih ostalih jeste njegova originalna Krone cerada, zbog koje će biti prepoznatljiv širom bh., ali i evropskih cesta.

februar, 2017