Naslovnica Novosti Prva Krone poluprikolica za Voćepromet Jablanica

Prva Krone poluprikolica za Voćepromet Jablanica

Prošle sedmice kompanija Sejari d.o.o., zastupnik Krone poluprikolica i priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, je uspješno uspostavila još jednu poslovnu saradnju. Naime, uspješno je okončana isporuka nove poluprikolice Krone Profi Liner kompaniji Voćepromet iz Jablanice. Kako su vlasnici kompanije, gospoda Džafić, rekli na isporuci, ovo je prva Krone poluprikolica koju su kupili, a mi se nadamo da je ovo početak duge i uspješne saradnje.

Osim što je jedina Krone poluprikolica u voznom parku, koji broji osam vozila, zanimljivo je i to što je ovo jedina cerada u floti, pošto su ostalo sve hladnjače. Imajući u vidu da je u poslovima transporta svaki minut bitan, Profi Liner je konstruisan za utovar i istovar robe u najkraćem roku. KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) poluprikolice nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.Isporučeni Profi Liner ima patentirani Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm, koji je standardna oprema na svim Krone modelima, a ovaj patent je višestruko nagrađen zbog svoje inovativnosti.

Bijela bočna zaštita od podlijetanja je još jedna standardna stvar na Krone poluprikolicama i sigurno jedan od zaštitnih znakova po kojim je Krone prepoznat širom evropskih cesta. Na zadnjem braniku se nalaze Hella multifunkcionalna svjetla sa također prepoznatljivom krunom, kao i ljestve na izvlačenje.Isporučeno vozilo je u potpunosti “domaći” Krone proizvod pošto ima Krone osovine, Krone pneumatika Easy rider u dimenziji 385/65 R 22.5 te Krone krov. Profi Liner je opremljen i prednjom podiznom osovinom. Od ostalog vrijedi istaći da Profi Liner ima SAF potporne noge dva nosača za rezervni točak i nosač rezervnog točka za tegljač, dok se plastična kutija za alat nalazi pozadi sa lijeve strane baš kao i dva podmetača za točkove.

Na raspolaganju će biti ukupno 13,620 mm za utvovar, za što će biti zadužen premium Krone pod. Unutrašnja visina sa zatvorenim krovom 2795 mm. Kada govorimo o unutrašnjosti, možemo spomenuti da se tu nalaze i četiri reda drvenih letvi. XL certifikat je standard kod svih Krone vozila, a uz taj certifikat poluprikolica ima i certifikat za prevoz pića što će svakako dobro doći, pošto se kompanija Voćepromet bavi i prevozom pića.

april, 2018.