Naslovnica Novosti Prvi novi model Mega Linera isporučen komapaniji Eurotrans

Prvi novi model Mega Linera isporučen komapaniji Eurotrans

Početkom mjeseca sarajevskoj kompaniji Eurotrans je isporučena nova poluprikolica Krone Mega Liner. Eurotrans je dugogodišnji partner kompanije Sejari d.o.o., koja je generalni zastupnik Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu. Duži niz godina kompanija Eurotrans robu svojih klijenata širom Evrope prevozi Krone poluprikolicama koje su apsolutno zadovoljile sve zahtjeve vlasnika, ali i zadovoljnih klijenata.

Isporučen je nov Mega Liner, koji predstavlja pravog profesionalca među mega prikolicama. Krone je jedan od začetnika mega prikolica i Mega Liner “živi svoje ime”, što ne podrazumjeva samo veliki tovarni kapacitet od 100m3 nego i mega opremu. Poluprikolica je opremljena sa šest Continental Conti Hybrid HT3 pneumatika dimenzija 385/55 R19,5, kao i sa dva rezervna pneumatika. Eurotrans za svoje poluprikolice preferira BPW osovine, a tako je bilo i ovog puta, uz napomenu da je prva osovina podizna.

Od ostale opreme vrijedi istaći ljestve pozadi za lakši ulazak u poluprikolicu, zadnja aluminijumska vrata, sanduk za alatu, LED rasvjetu, dva podmetača za točkove, dva nosača za rezervne točkove, zasebni blatobrani za svaki točak, Wabco kočioni sistem, premium pod, dva reda alu i tri reda drvenih letvi. Kao i sva Krone priključna vozila, tako je i ovaj Mega Liner opremljen XL certifikatom. Vrijedi spomenuti i da su tu još i podizni krov Edscha koji omogućava unutrašnju voznu visinu od tri metra. Zahvaljujući lakiranju sistemom kataforeze Mega Liner je u potpunosti zaštićen od pojave korozije.

Ipak, ova isporuka će ostati upisana kao prva isporuka modela Mega Liner sa novim tipom šasije i poda. Radi se o novoj inovaciji Krone fabrike, a radi se o zavarenoj konstrukciji ljestvastog tipa u modularnom dizajnu. Na ovaj način izgled šasije je znatno promjenjen, ali je promjenjen i izgled poda. Osim toga, mjenjanje poda je znatno olakšano i pojednostavljeno.

Kompaniji Eurotrans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

mart, 2021.