Naslovnica Novosti Sejari i Centrotrans: Tri autobusa na plin za čišće Sarajevo

Sejari i Centrotrans: Tri autobusa na plin za čišće Sarajevo

Kompanija Centrotrans iz Sarajeva je od kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo preuzela još tri autobusa na plinski pogon, a sve s ciljem da svojim putnicima i građanima Kantona Sarajevo pruži efikasan, udoban i čist gradski prevoz sa modernim ekološkim vozilima. Ova isporuka predstavlja nastavak saradnja ove dvije kompanije na polju vozila na plinski, CNG, pogon pošto je već ranije u dva navrata isporučeno 11 vozila.

Radi se o vozilima njemačkog proizvođača MAN, tačnije modela Lion's City. Sva tri vozila su kompletno ista sa identičnim paketima opreme. Radi se o klasičnim modernim niskopodnim gradskim autobusima koji su namjenjeni za prevoz svih kategorija stanovništva. Zahvaljujući rampi na drugim vratima, olakšan je ulaz i izlaz i putnicima sa otežanim kretanjem kao i korisnicima invalidskih i dječijih kolica, uz posebno obilježenja mjesta u vozilu za ove kategorije putnika.

Vozila su duga 12 metara i pogonjena su plinskim MAN Euro 5/EEV motorom snage 228 kW to jest 310 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem. Vozila imaju pneumatike u dimenziji 275/70 R22.5. U unutrašnjost ukupno može stati 84 putnika bez vozača od čega je 33 mjesta za sjedenje. Pored spomenute rampe, vozila su opremljena još i sa displejima za liniju, mikrofonom za vozača, prostorom za oglašavanje i pripremom za ugradnju unutrašnjeg displeja. Vozila će biti prilagođena Centrotransovim standardima i bojama te će se uskoro naći u redovnom saobraćaju.

Kompaniji Centrotrans Sarajevo želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

juli, 2019.