Naslovnica Novosti Sejari – Krone – Dedajić: Idealna kombinacija!

Sejari – Krone – Dedajić: Idealna kombinacija!

Kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo i Dedajić d.o.o. Sarajevo imaju dugogodišnju uspješnu saradnju koja se prije svega ogleda u isporukama poluprikolica proizvođača Krone. A dobre stvari ne treba mjenjati, zar ne? Saradnja se nastavila i ove godine sa nedavnom isporukom još jedne nove poluprikolice i kao i svaki put radilo se o modelu Krone Mega Liner, klasičnoj mega poluprikolici.

Novo vozilo je kao i uvijek rađeno u potpunosti prema željama kupca. Ovaj model ima nižu šasiju koja garantuje veći utovarni prostor. Šasija je nove generacije sa modularnim dizajnom i unaprijeđenim multilock sistemom. Vozilo je opremljeno domaćim KRONE osovinama koje su se pokazale izuzetno dobro u svim uslovima eksploatacije. Na njima su montirane Continental gume u dimenziji 385/55 R19.5. Prva osovina je podizna, što je svakako odavno već standard u ovoj branši, a sigurnost će osigurati disk kočnice na svim osovinama, Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Zadnji kraj krase nova generacija Hella gen.2 full LED svjetala posebno razvijenih i dizajniranih za Krone priključna vozila. Rasvjetni panel čine još i svjetla za maglu i vožnju unazad uz dva dodatna LED svjetla pozadi. Zanimljivo je da su i bočna konturna svjetla u LED izvedbi i ujedno služe i kao indikatori pravca. Zadnja rasvjeta je montirana iznad redizajniranog branika najnovije generacijene uz nezaobilazni Krone logo.

Kako smo spomenuli, zbog odabira šasije unutrašnja visina dostiže tri metra, ali i zbog Krone kliznog i podiznog krova. Podizni krov ima opcije spuštanja 500 mm na 4 ugaona stuba odvojeno, a bočne cerade su rolo. Unutra se nalaze i tri reda drvenih te dva reda aluminijskih letvi. Prednji zid je standardno čelični sa dodatnim ojačanjem iznutra, a zadnja vrata aluminijska. Na zahtjev klijenta, u unutrašnjost je dodano dodatno unutrašnje LED svjetlo koje će olakšati utovar i istovar u noćnim satima. Da se ulaz dodatno zaštiti, kupac je izabrao dodatnu čeličnu ploču da se spriječi oštećenje i vozila i poda. Prema važećim EU pravilima, vozilo ima sistem za praćenje temperature i pritiska u gumama.

Od ostale opreme koju ova poluprikolica ima možemo istaći premium pod, dvije rezervne gume proizvođača Continental, dva nosača rezervnih točkova, dva podmetača za točkove, ukrasne poklopce matica na felgama, dvije kutije za alat i rezervoar za vodu kapaciteta 50 litara, koji se nalazi iza bočnog branika, flap (gumu) pozadi sa Krone logom i naravno tu su nezaobilazni XL certifikat i certifikat za prevoz pića. Vozilo je isporučeno sa ceradom u boji bijelog aluminijuma, što je također postao standard kod svih novih Krone priključnih vozila.

Kompaniji Dedajić želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

juni, 2024.