Naslovnica Novosti Srećković transport preuzeo još jednog Krone “Profesionalca”

Srećković transport preuzeo još jednog Krone “Profesionalca”

Još jedna kompanija koja održava izuetno dobre odnose sa kompanijom Sejari d.o.o. Sarajevo već dugo godina je i kompanija Srećković transport d.o.o. Posušje. Odlična saradnja se ogleda već godinama u uspješnim isporukama različitih modela Krone poluprikolica. Pozitivna iskustva i saradnja nastavljena je i ove godine sa isporukom modela Profi Liner.

Novi Profi Liner ima patentirani Multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm, koji je standardna oprema na svim Krone modelima, a ovaj patent je višestruko nagrađen zbog svoje inovativnosti. Vozilo je opremljeno sa domaćim Krone osovinama na koje su montirane gume Fulda Regiotonn 3 u dimenziji 385/55 R22.5. Prva osovina je po želji kupca podizna.

Sigurnost će osigurati disk kočnice na svim osovinama, Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom protiv prevrtanja. Zadnji kraj krase prepoznatljiva Hella svjetla sa Krone krunom, svjetlima za maglu i vožnju unazad. Zadnja rasvjeta je montirana iznad redizajniranog branika najnovije generacijene uz nezaobilazni Krone logo.

Prednji zid je standardno čelični sa dodatnim ojačanjem iznutra, a zadnja vrata aluminijska. Pod je urađen u premium izvedbi, a u unutrašnjosti se još nalaze i pet redova drvenih te tri reda aluminijumskih letvi. Od ostale opreme možemo izdvojiti još i merdevine pozadi za lakši ulaz, ukrasnice kapice na maticama točkova, dva nosača za rezervne gume uz dvije rezervne gume, plastični blatobrani na svakoj osovini, kutija za alat te podmetači za točkove. Naravno, XL kod je stadnardni dio opreme i posjeduju ga sve Krone poluprikolice.

Inače, ovaj Profi Liner je rađen specijalno po narudžbi našeg klijenta tako da se izdvaja po dvije stvari. Prva stvar je unutrašnja visina koja ide do 2,95 metara. To je moguće zahvaljujući Edscha podiznom krovu sa plastičnim zglobovima i mogućnošću podizanja na četiri ugaona stuba odvojeno. Krov se također može povući unazad, a krovna konstrukcija je dodatno ojačana. Druga stvar koja ističe ovaj Profi Liner je zahtjev klijenta za dodatnim širenjem zadnjih vrata. To je omogućeno zahvaljujući hidrauličnoj opciji širenja zadnjeg portala po 500 mm na obje strane. To znači da umjesto standardnih 2.480 mm, zadnji kraj se može proširiti do 3.480 mm što će svakako olakšati utovare gabaritnijih tereta.

Kompaniji Srećković transport želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim Profi Linerom te se radujemo daljoj saradnji!

juli, 2022.